L’expresident de l’ANC i impulsor de la Crida Jordi Sànchez ha fet arribar una carta als promotors d’aquest nou moviment en què insisteix en les apel·lacions a la unitat de l’independentisme davant de les properes municipals i expressa el suport a la decisió que adopti Quim Forn sobre la seva possible candidatura a Barcelona, però alhora subratlla que la Crida no ha pres cap decisió en relació a aquests comicis.

“No doneu crèdit a cap notícia que doni per fet coses relacionades amb aquesta decisió”, reclama Sànchez, després de recordar que qualsevol posicionament que adopti la Crida en relació a les municipals serà “de màxima transcendència” i l’hauran de decidir el conjunt d’associats.

Assegura que ningú prendrà cap decisió sobre cap tema abans de la celebració del Congrés constituent, el 26 de gener. "Sou les persones associades i fundadores de la Crida les úniques legitimades per determinar si la Crida ha de tenir un paper o no en unes properes eleccions a la ciutat de Barcelona. I no dubteu que així serà", rebla.

Malgrat això, el dirigent independentista, que també presideix el grup parlamentari de JxCat, adverteix que "lamentablement" creixeran "el soroll, els rumors i les especulacions sobre la Crida i el seu futur" i apunta que la passada setmana el "soroll" es va centrar "en un suposat acord entre Junts per Catalunya i la Crida al voltant d’una candidatura encapçalada per Joaquim Forn a l’Ajuntament de Barcelona".

En relació a aquesta possible candidatura, assegura que no li consta que l'exconseller hagi pres cap decisió i subratlla que tothom haurà de “respectar la seva decisió final, sigui quina sigui”.

A parer de l’expresident de l’ANC, “a la ciutat de Barcelona només hi ha una fórmula guanyadora per al sobiranisme: la seva unitat d’acció, concretada en una llista conjunta”, per la qual cosa adverteix que no es pot “badar”.

“Si el sobiranisme va unit a Barcelona, la primera posició – i amb aquesta, l’alcaldia – serà automàtica”, rebla.

Sànchez fa aquest toc d'atenció després que, malgrat les crides a la unitat, a Barcelona ja s'han anunciat cinc candidatures independentistes, la d'ERC amb Ernest Maragall al capdavant, el PDeCAT; que de moment manté Neus Munté com a candidata però no amaga la disposició a pactar una llista encapçalada per Quim Forn i Elsa Artadi; i la CUP, que encara no ha desvelat qui serà cap de llista; a més de la candidatura encapçalada per Jordi Graupera després de les primàries que han comptat amb el suport de Jordi Graupera. La cinquena candidatura ha sorgit precisament entre els impulsors de la Crida i l'encapçala Ferran Mascarell, la qual cosa ha provocat malestar intern dins del moviment.