El cap de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit avui davant de les interpretacions sobre la reunió que mantindrà del líder de Podemos, Pablo Iglesias, amb el d'ERC, Oriol Junqueras, que "la negociació (dels pressupostos) en nom del Govern la fa el Govern".

Sánchez ha fet aquesta precisió en la conferència de premsa al terme de la reunió del Consell Europeu i davant de la possibilitat que en la reunió d'aquest divendres a la presó de Lledoners entre Iglesias i Junqueras, el secretari general de Podemos intenti convèncer l'empresonat líder d'ERC que el seu partit doni suport als pressupostos que ha pactat amb l'Executiu socialista.

En primera instància, el president del Govern espanyol ha agraït a Iglesias el suport que ha donat la seva formació al text pressupostari, un text que ambdós van subscriure públicament en un acte celebrat al Palau de la Moncloa.

Tanmateix, ha subratllat que només el Govern és el que negocia en nom seu. "Però també record -ha dit- que la negociació en nom del Govern la fa el Govern".