Primer cara a cara del 2024 al Congrés dels Diputats entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. L’endemà que els fiscals del Suprem acordessin demanar la imputació de Puigdemont per terrorisme, el líder del PP ha retret que el govern espanyol estigui “centrat a canviar els criteris de la Fiscalia” i l’ha exhortat a “escoltar l’agricultura, que no aguanta el dogmatisme ambiental” del govern espanyol. El president espanyol li ha etzibat que el PP defineixi sempre la Constitució espanyola i el terrorisme “conforme als seus interessos polítics”.

Sánchez també ha fet servir una metàfora per equiparar l’oposició dels populars amb el metanol, després d’unes paraules d’ahir de Feijóo sobre aquest material: “És incolor, com el seu projecte polític per Espanya, inflamable, com el seu afany per la hipèrbole i l’insult, i tòxic, com el seu catastrofisme econòmic i el seu afany per enverinar la convivència”.

Durant la sessió de control, Sánchez ha criticat la “guerra bruta” de Mariano Rajoy, en al·lusió a l'Operació Catalunya, i ha reprovat que el PP intenti fer servir “combustible” per “avivar el foc” de la “crisi del 2017”. A la seva intervenció, el president espanyol ha tornat a retreure al PP que no permeti la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), bloquejada des del 2018: “Fa anys que diuen que Espanya s'humilia, es trenca i s'enfonsa, però la realitat és que l'únic partit que incompleix la Constitució és el PP”. “O s'entén el pluralisme polític i la diversitat territorial o no s'entén Espanya, que és el que els passa a vostès”, ha proclamat Sánchez.

 

Per la seva banda, Alberto Núñez Feijóo ha etzibat a Sánchez que “sense Puigdemont no és ningú” i, en l'oratòria habitual dels dimecres a primera hora, li ha preguntat si “és conscient realment de la realitat” del govern espanyol. El cap de l'oposició ha criticat a Sánchez els “sis mesos dedicats en cos i ànima a l'amnistia” i ha afirmat que “quatre anys així són insostenibles” i no podrà aguantar-los ni “un expert en descomposició del govern espanyol”. Feijóo també ha asseverat que el president espanyol està “obsessionat amb les notícies que arriben de Waterloo” mentre “l'Espanya real se sent desatesa” i li ha recriminat que “els espanyols sense antecedents penals també requereixen atenció” del Consell de Ministres. Sobre les protestes d'aquesta setmana dels agricultors, ha exclamat que els seus problemes “no són només a Brussel·les, sinó a la bancada del govern espanyol”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!