Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo es reuniran per parlar sobre la investidura del líder del PP com a president del govern espanyol. Així ho confirmen fonts de la Moncloa, que apunten que el líder socialista està disposat a parlar amb el candidat preferit de Felip VI “i amb tothom”, a excepció de Vox. “Forma part de la normalitat democràtica”, apunten des de la sala de màquines del president del govern espanyol en funcions. Així, per molt que la possibilitat d’acord sigui del tot improbable, els líders dels dos principals partits espanyols es reuniran per abordar l’encàrrec que el rei li va encarregar a Feijóo: presentar-se a la investidura.

Aquest mateix dimarts al matí, a Ferraz no confirmaven encara la notícia, però sí que mostraven una certa indiferència sobre la possibilitat que Sánchez s’acabés reunint amb Feijóo. “Si volen una reunió d’alt nivell…”, murmuraven fonts del PSOE en referència als desitjos del PP: tenir una fotografia de Feijóo encaixant la seva mà amb la de Sánchez abans d’una reunió per abordar la seva pròpia investidura. De fet, la ministra d’Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha demanat a Feijóo que abans de trucar a Sánchez es "disculpi" pels "insults" als socialistes i "rectifiqui" les seves "crides al transfuguisme" dels diputats de Pedro Sánchez.

"No sé què es pensa que és el PSOE, però aquesta és una organització seriosa que es mereix respecte", ha dit. "Dia sí i dia també diuen que el PSOE no és un partit d'Estat" i "insulten els milions de votants socialistes", ha dit, i "crec que ens mereixem respecte". "Ells juguen al transfuguisme, nosaltres no", ha conclòs. La possibilitat que Pedro Sánchez arribi a un acord amb Alberto Núñez Feijóo és del tot remota. Sobretot perquè fonts del PSOE mostren un gran optimisme en aconseguir els suports necessaris per mantenir Sánchez a la Moncloa.

Per aconseguir aquests suports, caldrà negociar. I ara tots els focus estan situats en una possible llei d’amnistia. La vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, defensa la seva “absoluta constitucionalitat”, mentre que el PSOE fa esforços per no pronunciar la paraula ‘amnistia’. No apareix, de moment, als diccionaris de Ferraz. Sí que hi ha fonts socialistes que apunten a un possible alleujament penal, i admeten que cal apiadar-se d’independentistes que estan perseguits per la justícia espanyola per haver col·laborat en la confecció del referèndum amb alguns granets de sorra.

Així, el PSOE no acaba de reivindicar la constitucionalitat d’una llei d’amnistia, però alhora admet que és un mecanisme per donar “solucions polítiques a problemes polítics”. Ara bé, Pilar Alegría ha reiterat aquest dilluns que el PSOE es mantindrà sempre “en coherència amb la Constitució i amb el diàleg”.