El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acceptat digitalitzar, a partir de demà divendres, la seva tesi doctoral tal com li demanava Podemos i Ciutadans. D'aquesta manera, el cap de l'executiu espanyol evitaria la compareixença urgent al Congrés que li demanava PP i Ciutadans.

La tesi es penjarà a la base de dades TESEO, i d'aquesta manera es podrà consultar senzillament. Fins ara la tesi de Sánchez només es podia consultar físicament a la Universidad Camilo José Cela. El president espanyol ha pres aquesta decisió per demostrar que no ha d'amagar res.

Aquest dijous al matí La Moncloa ha emès un comunicat en què assegura que és "rotundament fals" que la tesi doctoral del president espanyol sigui un plagi, i amenaçava que si els mitjans no rectificaven la informació publicada en aquest sentit, es prendrien accions legals “en defensa de l’honor i la dignitat” del president espanyol.

Per la seva banda, el Partit Popular ha decidit d'afegir-se a la petició de Ciutadans perquè el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, expliqui els dubtes que ha generat la seva tesi doctoral al ple del Congrés dels Diputats.

Tanmateix, el secretari general del partit, Teodoro García, aquest matí havia dit que en aquest moment li demanaven aclariments sobre la tesi a través dels mitjans de comunicació, tal com al seu dia va fer el seu president, Pablo Casado, amb el seu màster, per la qual cosa encara no veuen necessari que anés al ple de la Cambra Baixa. Aquest requeriment arriba després que Albert Rivera hagi exigit a Sánchez que posi "llums i taquígrafs" sobre la seva tesi doctoral i comparegui al Congrés dels Diputats.

Finalment el president digitalitzarà el seu treball, ja que la universitat no ho podia fer sense l'autorització del president perquè d'acord amb la llei de propietat intel·lectual la tesi pertany a l'autor. La Universidad Camilo José Cela ha augmentat l'horari de biblioteca, ja que aquest dimecres almenys 20 periodistes hi van anar per consultar-la.

Sánchez ha acusat el PP i Ciutadans d'haver-se unit contra ell en una "campanya de desprestigi" degut a que no assumeixen que van perdre la moció de censura i no tenen propostes avalades per una majoria social. Sánchez lla llençat aquestes acusació en un missatge a Facebook en el que es mostra orgullós de la tesi que va fer.