El Partit Popular ha decidit aquest dijous afegir-se a la petició de Ciutadans perquè el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, expliqui els dubtes que ha generat la seva tesi doctoral en el Ple del Congrés dels Diputats.

Tanmateix, el secretari general del partit, Teodoro García Egea, havia dit aquest matí que en aquest moment li demandaven aclariments sobre tesi a través dels mitjans de comunicació, com al seu dia va fer el seu president, Pablo Casado, amb el seu màster, per la qual cosa encara no veien necessari que anés al Ple de la Cambra Baixa. Aquest requeriment arriba després que Albert Rivera hagi exigit a què Sánchez que posi "llums i taquígrafs" sobre la seva tesi doctoral i comparegui en el Congrés de Diputats.

Podem i ERC no el veuen necessari

Per la seva part, Podemos no veu necessari que el president acudeixi al Congrés a donar explicacions sobre la seva tesi doctoral, però sí que veu imprescindible, per concloure aquesta polèmica, que faci públic i accessible a Internet el seu treball, que ara només es pot consultar de forma presencial a la biblioteca de la Universitat Camilo José Cela.

Pablo Iglesias ha subratllat que existeix "una demanda social de transparència" i per evitar la, al seu judici, cues de periodistes a la Universitat intentant "robar" fotografies de la tesi.

El portaveu parlamentari de Esquerra Republicana, Joan Tardà, ha assegurat que la seva formació "no farà mai el joc a Ciutadans". Segons el seu parer, el problema d'aquesta setmana hauria de ser que Unidos Podemos i ERC continuïn sense aconseguir que es consolidi una cosa que serà "un escac, potser mate" als pensionistes: "que la revalorització de les pensions no vagi a associada a l'increment de l'IPC".