El nou conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha rellevat l'actual secretari general del departament, Brauli Duart, nomenat pel seu antecessor Miquel Buch, i el substituirà per la fins ara directora de l'Agència Catalana de Consum (ACC) Elisabeth Abad.

Fonts d'Interior han explicat que el director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, seguirà en el càrrec després de l'arribada a la Conselleria de Miquel Sàmper, que va oficialitzar el traspàs de cartera divendres.

Miquel Sàmper conseller Interior Govern Ruben Moreno

Miquel Sàmper, nou conseller d'Interior / Ruben Moreno

Brauli Duart va ser nomenat secretari general del Departament el 2 de juny de 2018, i Abat va ser subdirectora general de l'Escola de Policia en l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). Un altre càrrec que serà rellevat a la Conselleria és la directora de Serveis, Sílvia Quesada, a qui substituirà Raquel Sisteré.

Sàmper es reunirà la tarda d'aquest dimarts amb el comissari en cap de Mossos, Eduard Sallent, la cúpula del cos i el seu director general, Pere Ferrer, que seguirà en el càrrec després del traspàs de cartera entre Buch i Sàmper, que es va oficialitzar divendres. Brauli Duart va ser nomenat secretari general del departament el 2 de juny de 2018, i abans d'arribar a la Conselleria va presidir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA): el Parlament el va nomenar per a aquest càrrec el 2012.

Elisabeth Abad

Elisabeth Abad ha estat subdirectora general de l'Escola de Policia en l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), cap de gabinet de la Conselleria de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, a més de subdirectora general de Dret i Entitats Jurídiques a la Conselleria de Justícia.

Abad va néixer a Esplugues de Llobregat (Barcelona) el 1962, va ser diputada de CiU en el Parlament --on va participar en les comissions d'Interior, Justícia i Relacions Exteriors-- i senadora pel PDeCAT entre 2016 i 2018.

És militant de CDC des de 1992, on va ocupar el càrrec de consellera nacional, i el 2013 va dirigir el Centre de Iniciatives per la Reinserció (Cire), l'empresa de la Conselleria de Justícia que es dedica a la reinserció de presos.

 

Imatge principal: El fins ara secretari general d'Interior, Brauli Duart