L'exposició "Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà" havia de durar fins al 8 de gener i ha durat quatre dies. A l'estàtua de Franco li han tirat ous, li han penjat una bandera gai i una estelada, li han col·locat una nina inflable i l'han coronat amb un cap de porc, entre moltes altres coses.

Aquesta matinada, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit retirar permanentment l'estàtua eqüestre de Franco al Born després que tres joves l'hagin tombat i el hashtag #SaMataoPaco s'ha convertit immediatament en trending topic a Twitter i encara ho continua sent. Poc s'imaginava l'autor de la frase, que va protagonitzar una escena divertida a la televisió, que acabaria utilitzant-se en aquest sentit.

La polèmica de l'exposició s'ha barrejat a les xarxes, també, amb l'anul·lació per part del Tribunal Constitucional de la prohibició dels toros a Catalunya

Continuant en el món animal, hi hagut qui s'ha preguntat –amb ironia– si això no és maltractament animal.

La no investidura –encara– de Mariano Rajoy, la Guàrdia Civil i el dictador van molt de la mà.

Alguns han ironitzat amb el fet que els encarregats de retirat l'estàtua hagin estat els obrers de gestió de residus. "Poesia", diuen.

Altres han reptat a continuar el joc en el nivell 2 i fer el mateix amb l'estàtua de la Batalla de l'Ebre que encara és a Tortosa, després que els tortosins votessin a favor de mantenir-la.

Les reaccions que pot tenir el govern espanyol davant d'aquesta situació també han donat molt de joc.

El famós "Españoles, Franco ha muerto" d'Arias Navarro també hi ha estat present.

Hi ha hagut qui ha fet broma comparant el Born amb el Valle de los Caídos.

El "Quieto todo el mundo, al suelo" del cop d'Estat liderat per Antonio Tejero també ha tingut el seu moment de glòria a Twitter.

També hi ha hagut qui ho ha comparat amb les diferents caigudes de Joan Carles I.

Alguns han dividit per contenidors de reciclatge on va cada un dels elements que aquests dies han ocupat el Born.

Franco i la seva estàtua a terra ha obert un nou interrogant: ha estat un "Franco-tirador"?