El primer secretari del PSC, Salvador Illa, lamenta que la comissió del Parlament encarregada d'investigar l'espionatge a polítics i líders independentistes amb el programari Pegasus (Catalangate) "hagi fet cas omís a les peticions de compareixença del PSC". Illa ha fet aquestes declaracions instants abans de començar el Comitè Federal del PSOE a Madrid.

El líder socialista també ha aprofitat l'avinentesa per negar que el govern espanyol hagi menystingut la comissió Pegasus de l'Eurocambra."No hi ha hagut cap menysteniment. El govern espanyol ha activat tots els mecanismes per explicar-se i arribar al fons de la qüestió", ha afirmat.

En aquest context, escau recordar que el govern espanyol ha rebutjat la petició de la comissió d'investigació del Catalangate del Parlament perquè Pedro Sánchez hi comparegui. Des de la Moncloa justifiquen la negativa a la compareixença, tot assegurant que ja han donat explicacions al respecte diverses vegades al Congrés i al Senat.

El comitè europeu que investiga el cas Pegasus visita el Congrés el dimarts vinent

 El comitè europeu encarregat d'investigar el cas Pegasus visitarà el Congrés dels Diputats el dimarts 21, el mateix dia en què es debatrà la moció de censura de Vox contra Pedro Sánchez. El comitè, que està format per nou eurodiputats, es reunirà dimarts al migdia amb la Comissió de Defensa i Secrets Oficials (presidida pel Partit Popular).

El comitè europeu també es reunirà amb el director de l’àrea de Seguretat i Justícia del Defensor del Poble, Andrés Jiménez. Després de la visita al Congrés, està prevista una reunió amb el president Pere Aragonès i la consellera d’Exteriors, Meritxell Serret. Encara no se sap si també hi assistirà el regidor d’Esquerra a Barcelona i exeurodiputat, Ernest Maragall, que també és víctima de l'espionatge.

Trobada del comitè europeu amb entitats, la comissió catalana i periodistes

Un dia abans de visitar el Congrés, els nous parlamentaris europeus es trobaran amb entitats civils com ara Amnistia Internacional, Human Rights Spain i la Fundación Civismo. Després, es reuniran amb els membres de la comissió de Pegasus del Parlament.

La delegació catalana estarà encapçalada per Josep Maria Jové (ERC), Albert Batet (Junts per Catalunya) i Montserrat Vinyets (CUP), Òscar Aparicio (PSC), Marta Vilalta (ERC), Josep Rius (Junts), Xavier Pellicer (CUP) i Lucas Silvano (comuns).

La primera jornada acabarà amb una reunió amb tres periodistes de mitjans estatals: Miguel González (El País), Juanma Lamet (El Mundo) i Javier Chicote (ABC) a la seu de l'Oficina del Parlament Europeu, situada al passeig de la Castellana de Madrid.