El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha tornat a insistir aquest dissabte en la creació d’una taula de diàleg entre partits catalans; un mecanisme paral·lel a les reunions que celebren la Generalitat i el govern espanyol. En una intervenció en un consell nacional del PSC celebrat a Terrassa, Illa ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, a promoure el diàleg “entre catalans” a través d’aquesta taula de diàleg alternativa. El líder dels socialistes catalans ha fet aquesta petició després de la reunió d'aquest passat divendres a la Moncloa entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president Aragonès.

"La política és diàleg i dialogar no és cedir, sinó que és un exercici de respecte, escolta i contrastos de punts de vista per buscar una solució política, i això és el que li convé a Catalunya", ha destacat Illa en la seva intervenció. Segons el primer secretari del PSC, la política també és “complir amb l’acordat” i, en aquest sentit, ha recordat al president de la Generalitat que encara no s’ha engegat aquesta taula de partits que des dels socialistes reclamen tant.

"Em dirigeixo al president Aragonès perquè engegui el diàleg entre catalans, en el que hi participi tothom, perquè sense això no solucionarem res", ha afegit. En un moment “d'espiral de la divisió”, Illa ha destacat que l'esperit del PSC és "unir Catalunya" i ha assegurat que, per treballar en aquest objectiu, el seu partit necessita governar.

c0665329 d67f 4d5e bad8 6fdf05562371
Consell Nacional del PSC a Terrassa / Foto: ACN

Candidats a les municipals del PSC

El consell nacional d’aquest dissabte ha servit per confirmar els 84 candidats que presentaran els socialistes catalans a les properes eleccions municipals, les del 2023. Així doncs, han confirmat els alcaldables de Girona, Lleida i Tarragona. L’alcaldable de Barcelona, en canvi, que segurament acabarà sent Jaume Collboni i que ha participat en l’acte d’aquest dissabte, no es confirmarà fins el mes de novembre.

Després de l’arxivament de la causa contra l'alcaldessa d'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, en el marc del cas del Consell Esportiu d'aquesta localitat, Illa li ha dedicat un esment especial i ha remarcat que tots els candidats del PSC "juguen net i són honrats". En al·lusió al cas de corrupció que portarà a judici la presidenta del Parlament i de Junts per Catalunya, Laura Borràs, Illa ha expressat el seu respecte per la presumpció d'innocència però ha remarcat que Catalunya necessita "unes institucions ordenades", que deuen sempre "posar-se per davant de tot".