El secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ha defensat que la Generalitatdades fiscals legals dels catalans com a "resultat de 30 anys d'història i de creuament de desenes de fonts d'informació" dels impostos dels quals té competències, i ha subratllat que disposa bases de dades fiscals des dels anys vuitanta.

Així, ha justificat Salvadó les polèmiques declaracions de Santi Vidal que van acabar amb la seva dimissió de senador. En una entrevista aquest dimarts a TV3, ha assegurat que "hi ha qui voldria que Catalunya tingués una Agència Tributària de fireta" però, al contrari, disposa d'una que serà capaç de gestionar grans impostos a partir d'1 de setembre, ha exposat.

Salvadó ha explicat que l'objectiu de l'Executiu català és construir una gran Hisenda catalana i per a això vol "esgotar totes les competències" de les quals disposa, i ha afirmat que tot el que fa és legal.

Judici pel 9-N

Preguntat pel judici per la consulta del 9-N contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, ha dit que el govern espanyol "continua no entenent el que significa Catalunya i el seu sentiment de dignitat".

En aquest sentit, ha assegurat que la judicialització de la política catalana reforça les conviccions dels independentistes, i ha sostingut: "La sensació és que estem en els anys seixanta o cinquanta".