Les salutacions feixistes de la manifestació per la unitat d’Espanya d’aquest diumenge a Barcelona no han passat per alt a la premsa internacional.

El periodista d’Sky News i BBC Radio, Jake Wallis Simons, ha publicat un vídeo on un parell de joves fa el símbol nazi davant de la prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana.

“Acabo de gravar aquests nois fent la salutació nazi des de fora d’una comissaria a Barcelona per alabar els aldarulls brutals de la setmana passada”, escriu el periodista adjuntant el vídeo:

No n'és l'únic. The Sun va publicar la seva peça sobre les manifestacions unionistes de Barcelona i Madrid sense oblidar, en el titular, la presència de “manifestants d’ultra-dreta que feien salutacions feixistes”.

El mateix article també va recollir imatges de les mobilitzacions blanques de dissabte per demanar “diàleg”. 

Pel que fa a The Independent, el diari britànic també s'ha fet ressò de les salutacions feixistes, si bé les ha situat únicament a la manifestació anti-independentista de Madrid. "Manifestants d'extrema-dreta fan salutacions feixistes a Madrid mentre milers surten per la crisi catalana", explica el diari:

manifestacio extremadreta   the independent

'The Independent'

De la seva banda, el Daily Mail també va posar el focus en les salutacions feixistes, de què va publicar fotografies pròpies.