"A Espanya, ningú cobra per sota del salari mínim [655,2 euros] perquè seria il·legal i si no és així, els convido a denunciar-ho". Així de convençuda es va mostrar ahir la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, que, en un intent de rectificar durant la sessió de control a Mariano Rajoy, va acabar matitzant que "ningú que treballi a jornada completa" i que si no cobren això és perquè "treballen unes hores al mes o tenen ingressos per aquesta quantitat"

Aquesta era la resposta a una pregunta del líder d'IU, Alberto Garzón, que va demanar-li per la precarietat laboral i les solucions que té pensades per resoldre la situació. 

Traient-se responsabilitats del damunt, Bañez va voler aclarir que el govern espanyol no ho fixa per reial decret, sinó que els salaris a l'Estat es decideixen en la negociació col·lectiva entre empreses i treballadors i, precisament per això, va demanar "respecte" per la negociació col·lectiva que aquests dies estan portant a terme els sindicats i les patronals per establir la pujada salarial per al 2017

Últim CIS

L'últim baròmetre posava de manifest que el 31,7% dels espanyols cobren menys de 600 euros nets al mes i el 15,1%, menys de 300, tal i com va recordar Garzón.

En aquest sentit, va retreure-li que "m'imagino que és conscient que és impossible mantenir una família amb menys de 300 euros al mes" i va recordar-li que hi ha molts espanyols que no poden pagar-se els medicaments o que no poden permetre's menjar de qualitat.

Bañez va demanar-li llavors que no confongués "barrejant enquestes de salaris amb les enquestes d'ingressos tributaris".