L'economista Xavier Sala-i-Martin ha posat deures a la nova direcció independentista de la Cambra de Comerç de Barcelona. En una entrevista al programa Pregutes Freqüents de TV3, l'economista s'ha dirigit a la candidatura Eines de País, que dijous passat va arrasar a la Cambra de Comerç de Barcelona, segons els resultats provisionals. 

Sala-i-Martin ha demanat a la Cambra que realitzi estudis sobre el dèficit fiscal i sobre la suposada fuga d'empreses de Catalunya. Segons l'economista, no hi va haver una fuga d'empresa si no el canvi de seu social d'algunes d'elles: "Un canvi de seu social només vol dir que s'ha traslladat a un altre lloc un secretari o una secretària i com a molt una cadira", ha ironitzat.

Joan Canadell, co-fundador del Cercle Català de Negocis i membre d'Eines de País, ha agraït a Sala-i-Martin les propostes a través d'un tuit. "Prenem bona nota. Plenament d'acord en les propostes. En això treballarem", ha escrit.

D'aquesta manera, Sala-i-Martin ha demanat que la nova Cambra realitzi estudis per demostrar si es va produir aquesta 'fuga'. En la mateixa línia ha apuntat que molts dels trasllats de seus es van fer per pressions de l'estat espanyol: "A Seat va trucar el mateix Rei d'Espanya".

Qui també ha rebut ha estat el president de la Cambra de Comerç espanyola i de Freixenet, el català José Luis Bonet, a qui ha acusat de fer política des de la Cambra: "el senyor de Freixenet que no només ens diu a qui hem de votar, renya els seus treballadors si voten el que no li agrada". 

Sala-i-Martin ha parlat del cas de Bonet (que en moltes ocasions s'ha mostrat contrari al procés català) perquè el nou lideratge independentista de la Cambra ha rebut crítiques i ha estat acusat de poder fer política des de la Cambra. "La gent que es queixa dient que ara la Cambra farà política no veig que li diguin res a Bonet, que fa política d'una forma descaradíssima", ha sentenciat l'economista.