L'anunci del president espanyol Mariano Rajoy d'invertir 4.200 milions d'euros en infraestructures per Catalunya en un període de quatre anys, ha provocat tot tipus de reaccions. Si dimarts el diputat de Junts pel Sí Germà Bel ja desmuntava l'anunci de Rajoy, aquest dimecres ho ha fet l'economista Xavier Sala i Martín, que ha considerat l'anunci una "presa de pèl".

L'economista ha tuitejat una llista dels inversions pressupostades pel govern estatal durant els últims anys. En el document, es pot veure que per a l'any 2016 hi havien pressupostats 1.178,971 milions per a Catalunya. Agafant-se aquestes dades, i fent un càlcul ben senzill, Sala i Martin assegura que la inversió que Rajoy ha promès per Catalunya no és un augment, sinó una "rebaixa". 

El motiu és que els 4.200 milions d'euros pressupostats per quatre anys, acaben essent 1.050 milions l'any, cosa que resulta menys que l'import pressupostat per al 2016. Així doncs, segons l'economista, seria una rebaixa de 128 milions, cosa que Sala i Martín titlla de "presa de pèl". 

A més, en una altra piulada, recorda que aquestes són les xifres pressupostades, i que després cal identificar quina part d'aquestes inversions s'ha executat i quina no. Assegura que tot plegat és "irrisori", ja que en els anys passat moltes de les inversions promeses no s'han acabat portant a terme.