La sagnia de Ciutadans segueix imparable. Laura Pérez Macho, diputada i exportaveu de Ciutadans a la Junta General del Principat d'Astúries, ha presentat aquest dimarts la renúncia a l'acta davant la mesa de la cambra. Ha dimitit perquè no comparteix l'estratègia del partit.

Pérez Macho ha criticat la direcció de Ciutadans a Astúries davant la "conculcació dels meus drets i dels del meu company Armando Fernández Bartolomé, així com dels meus dubtes sobre una estratègia política mutant que ens situa permanentment en la improvisació i la provisionalitat” . Tant ella com el també diputat Bartolomé, s'han mostrat molt crítics amb les decisions de la direcció del partit espanyolista a Astúries.

La diputada ha lamentat que no ha rebut encara resposta a les peticions d'empara davant el comitè de garanties de Ciutadans "per les situacions de tracte discriminatori i d'assenyalament viscudes en els últims mesos en la condició de diputada". Pérez Macho ha afirmat que "si no em deixen treballar, si no em permeten fer política i parlamentarisme per als asturians, no continuaré cobrant-ne un sou".

Imposicions externes

 

L'exportaveu ha assegurat que en aquests darrers mesos "hi ha hagut en efecte decisions imposades a aquest Grup Parlamentari que no comparteixo, que no han resultat positives per a la nostra eficàcia política, que no crec que estiguin d'acord amb els nostres compromisos electorals; i que, com a tals, he mirat de denunciar des del primer fins al darrer moment”.

La gairebé desaparició de Ciutadans al Parlament en les darreres eleccions catalanes, la davallada a les eleccions generals de 2019 amb la dimissió d'Albert Rivera, la moció de censura fallida a Múrcia, la ruptura del govern de la Comunitat de Madrid, la garrotada en els darrers comicis madrilenys, el transfuguisme constant dels seus dirigents... Que Ciutadans no ha parat de caure en picat és una evidència i així ho reflecteixen també les darreres dades del partit.

Els pressupostos que la formació ha elaborat per aquest 2022 reflecteixen que el partit d'Arrimades ha perdut en tan sols un any gairebé la meitat dels seus afiliats, que han de pagar una quota mensual de 10 euros. Si al pressupost del 2021 s'hi fixaven uns ingressos de 2.162.000 euros, ara, per aquest any, la previsió és rebre'n uns 1.131.707. El càlcul, doncs, és fàcil: un 47,65% menys.