El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, s'ha mostrat conciliador i no ha volgut carregar contra el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget –que s'ha mostrat disposat a posar en risc el seu patrimoni pel referèndum i no ha tancat la porta al fet que l'1-O es pot semblar al 9-N–, però li ha llançat un avís: "Tenir por i tenir dubtes és absolutament lícit, però això no ens pot aturar", ha declarat Sabrià. També ha assegurat amb contundència que el Govern en bloc "està absolutament convençut del que fa". Igualment, el portaveu d'ERC ha evitat pronunciar-se sobre si el conseller d'Empresa i Coneixement hauria de rectificar o dimitir, com ja ha sol·licitat la CUP. "Necessitem un Govern fort i cohesionat. Fins ara hem estat fent els passos, i els hem de seguir fent conjuntament. No pot quedar cap decisió congelada per cap por", ha insistit Sabrià.

Una diferència cabdal

Sabrià ha assenyalat reiteradament la "diferència cabdal" entre el 9-N i el futur referèndum de l'1-O i aquesta serà el seu "caràcter vinculant". "Per tant, es tracta d'una cosa absolutament transcendent", ha puntualitzat Sabrià. "I també ho serà la seva organització, i d'això tindrem oportunitat de parlar-ne en els propers dies", ha emplaçat el portaveu republicà, fent referència a l'acte d'aquest dimarts al TNC on el Govern explicarà els detalls del referèndum. Sabrià tampoc ha volgut valorar les filtracions a alguns mitjans de la llei del referèndum: "No em consta que s'hagi donat a conèixer el contingut d'aquesta llei i, en tot cas, demà es podrà comprovar. Demano confiança i aquest dimarts es veurà la versió definitiva", ha insistit el portaveu d'ERC. 

El paper dels funcionaris

Sobre les paraules de Colau, en les quals afirma que l'Ajuntament de Barcelona facilitarà la participació de l'1-O però no posarà en perill els funcionaris, Sabrià ha volgut deixar clar que el referèndum es desenvoluparà igual que unes eleccions. "Mai s'han usat els funcionaris de Barcelona per fer unes eleccions. I per què s'hauria de fer ara?", s'ha preguntat en veu alta el portaveu republicà, que ha reiterat que el món sobiranista esperarà Colau, Coscubiela i els comuns "tot el que faci falta". "Els seus electors volen votar i estem segurs que hi seran i no es posaran al costat de PP i Cs", ha reflexionat Sabrià, que ha finalitzat responent al líder del PPC, Xavier García Albiol, que avui sentenciava que el procés és el pitjor que ha passat a Catalunya en 100 anys. "Això inclou el franquisme. Per tant, ell mateix es retrata. La resposta se la dona ell sol", ha conclòs el portaveu republicà.