La dimissió de l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, després de ser detingut per saltar-se el confinament, conduir sota els efectes de l'alcohol i atacar als Mossos d'Esquadra, ha obert una nova pugna per la successió. De moment, ja s'han postulat dos exalcaldes de la ciutat, Dolors Sabaté i Xavier García Albiol, i la clau de tot torna a recaure sobre el PSC. 

Per això, aquest dimecres a la tarda Sabater ha volgut apel·lar a la "responsabilitat" dels socialistes i els ha demanat no donin l'alcaldia al PP. Si en el nou ple d'investidura, que es preveu pel 12 de maig, no hi ha un candidat que aconsegueixi la majoria absoluta (14 vots), Albiol seria alcalde automàtica. 

En una entrevista al Tot es Mou de Tv3, Sabater ha assegurat que ja ha començat converses amb la resta de grups polítics i, tot i no avançar-ne el contingut, sí que  ha assegurat que "el PSC no té la confiança per tornar a liderar l'alcaldia". Malgrat això, sí que els hi ha ofert formar part d'un "govern de concentració" liderat per ella. 

Sabater ha demanat "celeritat" als grups, perquè assegura que davant una crisi com la del coronavirus la ciutat no pot estar sense alcalde, pel que ha reclamat fer el relleu "el més ràpid possible". Segons l'exalcaldessa, la ciutat "ha anat de mal en pitjor" des de l'arribada del PSC després de la moció de censura que la va expulsar de l'alcaldia i ha demanat "pensar en la ciutat" i unir esforços per fer una "remuntada".

Amb tot, ha demanat posar "la ciutat al centre" i ha assegurat que "no és bo per a la ciutat que governi el PP". De moment, Aïda Llauradó, dels comuns, és alcaldessa accidental de la ciutat. Els comuns, amb només dos regidors, formaven part del govern de coalició amb Pastor.