La cap de llista de la CUP a les eleccions al Parlament, Dolors Sabater, ha assistit aquest divendres a l'inici de l'acte de campanya d'ERC a Badalona. La líders dels cupaires s'ha presentat al Teatre Margarida Xirgu minuts abans que comencés l'acte dels republicans per saludar al president d'ERC, Oriol Junqueras, i l'exconseller Raül Romeva.

Mentre ha estat a la sala esperant l'arribada de Junqueras, Sabater ha conversat amb el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, així com altres dirigents republicans. Sabater ha abandonat el teatre pocs minuts abans que comencés l'acte. Junqueras i Romeva han sortit aquest divendres de la presó de Lledoners en obtenir el tercer grau.

dolors sabater raul romeva - cup

Foto: CUP

Crítica al TSJC

Per altra banda, el número 2 de la CUP, Carles Riera, ha lamentat la decisió del TSJC de tombar l'ajornament de les eleccions i celebrar-les el 14-F dient que els jutges ho han determinat "menystenint la Generalitat com si es tractés merament d'un ens administratiu".

En una roda de premsa telemàtica aquest divendres al vespre, el candidat creu que s'ha deixat al marge "la salut pública i la garantia del dret a votar". D'altra banda, ha carregat contra el Govern, dient que en la preparació del 14-F hi ha hagut "inoperància, incongruència i despropòsits". A més, Riera ha criticat els "càlculs electorals" del PSC en el debat sobre l'ajornament, i la judicialització de la data.

"Cap interès en l'Estat"

En clau més social, Riera ha promès que aturaran els desnonaments, enfortiran el parc de lloguers, expropiaran els pisos buits en mans de fons voltors i regularan el lloguer. "Serem al costat de la gent que atura desnonaments, i no dels mossos que els executen. El cicle del govern actual esta esgotat tant socialment com nacionalment", ha emfatitzat.

Per últim, ha renegat de l'Estat i ha assegurat que la CUP "no té cap interès en un estat i la seva justícia que atura qualsevol llei avançada socialment". "I tombar la llei catalana de regulació dels lloguers és un clar exemple", ha dit. I ha acusat el PSOE de ser "clau durant 50 anys per sostenir el règim del 78 i la monarquia corrupta".