L'antiga seu de Convergència, el Palau de la Música i la plaça Sant Jaume. Aquests seran els primers objectius del Tramabús, l'autobús de Podemos que denuncia la corrupció. El polèmic vehicle ha arribat aquest dimecres a Barcelona, on farà un recorregut per la corrupció catalana fins divendres. En la seva ruta per Catalunya, l'autobús compta amb la presència de tres "convidats especials": Jordi Pujol Jr., Cristina de Borbó i Fèlix Millet.

L'autobús també visitarà altres poblacions com Terrassa, Sabadell o Santa Coloma de Gramenet, com ha explicat el líder de Podem Catalunya, Albano Dante-Fachin, en el començament de la ruta. 

El recorregut del Tramabús

Després de fer el seu trajecte per Madrid, l'autobús de Podemos recorrerà aquest matí la capital catalana, on visitarà en primer lloc l'antiga seu de CDC al carrer Còrsega, després el Palau de la Música i finalment la plaça Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat. El gran objectiu és, doncs, denunciar el presumpte finançament irregular de CDC, amb els casos Pujol i Millet com a principals eixos.

Fachin assenyala Puigdemont

El líder de Podem Catalunya, Albano Dante-Fachin, ha criticat durament al president Puigdemont i també ha comentat la carta de Marta Ferrusola a ANDBank. "Les revelacions religioses de Marta Ferrusola apunten al partit de Puigdemont i a com el pujolisme va funcionar a Catalunya", ha explicat. Sobre el president, ha afegit que "dia sí, dia també ens parla d'una nova Catalunya. Una nova catalunya no es pot construir sobre la corrupció i l'opacitat", ha explicat en l'estrena de la ruta per Barcelona.

Amb tot, Fachin ha defensat la ruta barcelonina del Tramabús perquè la corrupció "ha tingut moltes complicitats a Catalunya" i perquè "s'ha de posar llum a la trama catalana".

Els passatgers estrella

Entre els principals passatgers de l'autobús en aquest primer dia de trajecte per la capital catalana es troben el coautor del llibre 'Luces y Taquígrafos, Atlas de la corrupción, el fraude y la Impunidad', Àlex Romaguera; l'autor del llibre 'Crema Catalana, amiguismo, corrupción y otras miserias' i 'La Casta, quienes son y cómo actúan', Rafa Burgos. D'altra banda, també es comptarà amb la presència d'alguns membres del Observatori de Deute en la Globalització i de la Plataforma Ciutadana del Deute. 

De cara a les dues properes jornades de ruta, no es descarta que pugi a participar del recorregut algun membre rellevant de Podemos a nivell estatal.