Canvis a la Mesa del Parlament. La fins ara secretària quarta, Adriana Delgado, d'Esquerra Republicana, ha sol·licitat ser substituïda per raons personals. Un relleu que s'ha fet efectiu a l'inici del ple d'aquesta tarda. El seu lloc l'ocuparà la també republicana Rut Ribas. La votació, que havia de ser un mer tràmit ha despertat especial interès després que hores abans la CUP anunciés que presentava la seva diputada Maria Sirvent com a aspirant a la plaça. Ribas ha rebut el suport de 64 dels 133 diputats que han votat. 

Segons han argumentat els anticapitalistes, la seva intenció amb aquest oferiment d'entrar formar part activa del màxim òrgan de la cambra respon a la voluntat de "generar un escenari de corresponsabilitat entre tots els grups independentistes" i "sostenir les amenaces constants", en relació a les conseqüències penals que poden caure sobre els membres de la Mesa arran d'iniciatives com la que s'aprovarà avui de resposta a la sentència.

ERC s'hi ha posicionat en contra amb l'argument que la Mesa ja està prou forta i que en tot cas si s'ha de produir un reforç aquest hauria de ser a tots els nivells, oferint estabilitat governamental i, per exemple, l'aprovació dels pressupostos. Inicialment Junts per Catalunya ha vist bé la proposta, però ha acabat votant la candidata republicana. D'aquesta manera, la candidatura de la cupaire Sirvent ha comptat només amb els quatre vots del seu partit. Hi ha hagut 62 vots en blanc. 

Ribas és membre de Jovent Republicà i forma part del Consell per la República.

La Mesa del Parlament la integren set membres i el repartiment actual és de dues cadires per a ERC (el president i la secretària quarta), dues per a JxCat (el vicepresident primer i el secretari primer), dues per a Cs (el vicepresident segon i la secretària tercera) i una per al PSC (el secretari segon). Si s'hagués modificat la composició, tal com pretenia la CUP, els republicans hi haurien perdut una cadira.