Rússia ha tornat a retreure a l'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, que intenti "alliçonar" en el cas de l'opositor rus Alexei Navalni. "Els intents de Borrell d'alliçonar Rússia es deuen veure particularment apropiats des dels carrers de Barcelona", ha ironitzat el ministeri d'Exteriors rus des del seu compte de Twitter per les protestes contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. Una rèplica al missatge de Borrell on demanava a la justícia russa respecte per la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que reclama l'alliberament "immediat" de Navalni. 

El tribunal amb seu a Estrasburg va assegurar la setmana passada que ha pres aquesta decisió després de "considerar la naturalesa i extensió del risc sobre la vida" de Navalni. Un tribunal de Moscou va condemnar l'opositor rus a tres anys i mig de presó a principis de febrer en fer efectiva una sentència de l'any 2014. Segons el tribunal, Navalni havia incomplert els termes de la llibertat condicional en no presentar-se l'any passat davant l'autoritat competent.

Sisena nit de protestes

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones a Barcelona en la sisena nit de protestes a la ciutat. Cinc d'elles per robatori amb força en una botiga de roba i tres per desordres públics i atemptat contra els agents de l'autoritat.

Manifestación Pablo Hasél Barcelona sábado 2102 /  efe

Imatge: La sisena nit de protestes / EFE

Nou agents han estat ferits pels llançament d'ampolles i objectes contundents, dos dels quals han estat traslladats a centres hospitalaris. La protesta d'aquest diumenge ha començat a l'estació de Sants, des d'on els manifestants han anat caminant fins al centre de la ciutat. El moment de més tensió s'ha viscut a Via Laietana, on un grup reduït ha tirat escombraries, ampolles de vidre, restes de menjar i petards contra el cordó policial que protegia la Prefectura Superior de la policia espanyola.

Així, doncs, amb les dades provisionals de detencions d'aquest diumenge, els Mossos xifren en 109 les persones detingudes en el marc dels actes vandàlics que s'han produït a Catalunya des del dimarts 16 de febrer.