El president, Quim Torra, ha fet públic aquest migdia el seu Govern en el qual ha restituït els consellers Jordi Turull i Josep Rull que es troben empresonats a Estremera des del passat 23 de març. Tots dos han acceptat l'encàrrec del president de la Generalitat que aquest migdia ha signat els decrets de nomenaments i d'estructura del gabinet on es concreten les competències de cadascuna de les conselleries.

Rull i Turull han confirmat que acceptaven el càrrec en una piulada, la mateixa per tots dos, on han assegurat ser "conseqüent i lleial als nostres compromisos amb els ciutadans de Catalunya", és per això que indiquen sentir-se honrats per la petició del president Torra. A més a més, tots dos coincideixen en dir que seguiran "en cos i ànima al servei de tots els catalans".

Les dues piulades van acompanyades d'una fotografia del conseller i d'una captura de pantalla del comunicat oficial que confirma la seva restitució i els noms de la resta de càrrecs del nou Govern.

Toni Comín i Lluís Puig, exiliats a  Brussel·les des del passat 30 d'octubre, també han acceptat els càrrecs.  

Per la seva banda, Toni Comín, ha acceptat seguir al capdavant de la conselleria de Salut i ha seguit el mateix exemple que Rull i Turull per agrair el nomenament.

Primerament, el titular de Salut ha volgut donar les gràcies als seus companys d'ERC per "haver proposat al president seguir impulsant la transformació del sistema de salut". No ha volgut passar per alt l'oportunitat de dedicar unes paraules al líder del seu partit, Oriol Junqueras, a qui ha dit: "hem fet un camí ple de fruits i junts seguirem caminant per obtenir molts més fruits encara".

Lluís Puig, també a través d'una piulada, ha acceptat el càrrec de la conselleria de Cultura i ha agraït tant al president Quim Torra "per la confiança i la voluntat de restitució", com al president Carles Puigdemont "per permetre fer-li costat fins on calgui".

A més, Puig ha destacat que es mantindrà "sempre fidel a la voluntat del poble de Catalunya". "Visca Catalunya", ha conclòs el conseller.