El vicepresident Oriol Junqueras i la resta de consellers a Catalunya aniran a declarar davant d'Audiència Nacional. Tots els membres del Govern ja han rebut la citació per declarar davant el tribunal per anar a declarar el pròxim dijous a les 9 hores. El vicepresident Junqueras, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el d'Afers Exteriors, Raül Romeva, així ho han confirmat a les xarxes socials amb una piulada.

El vicepresident ha confirmat haver rebut la notificació aquest migdia i seguidament ha assegurat que tots els demòcrates estan treballant "per restaurar la democràcia".

A les 22.44, segons informa el conseller Rull, "han vingut a casa a notificar-me la citació davant l'Audiència Nacional", pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació, després que la magistrada Carmen Lamela ha admès la querella de la Fiscalia. 

En el cas de Romeva, la citació ha arribat aquest dimecres al matí, quan ja falten menys de 24 perquè hagi de comparèixer a l'Audiència Nacional. El conseller ha deixat clar que té la "consciència molt tranquil·la".  

El titular de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha rebut la citació judicial poc abans de que ho rebés Romeva. En la mateixa línia que el conseller d'Exteriors, ha apuntat que té la "consciència molt tranquil·la" i ha subratllat el fet d'haver rebut la citació en menys de 24 hores. "Estat de dret", ha assegurat en el seu missatge en una clara al·lusió a l'argot del govern espanyol.