"El problema no és tan Renfe com Adif". El conseller de Territori, Josep Rull, ha volgut recordar a El Matí de Catalunya Ràdio que "no tenim el compromís d'Adif de fer les inversions a la majoria de línies, excepte a la R16" i ha carregat fort contra l'entitat pública perquè "de cada 100 euros compromesos per Adif a Catalunya només se'n van executar 26".

Això sí. Mentre el govern del PP va construint trens "a llocs inversemblants", el Corredor Mediterrani continua en un segon pla i el fet que això s'ignori i l'executiu gasti diners en infraestructures poc utilitzades és, per a Rull, "l'expressió més clara del centralisme". 

La solució per acabar amb això és, pel conseller de Territori, "explorar les millors opcions per tal que la veu del sobiranisme sigui el màxim de forta a Madrid". En aquest sentit, ha carregat fort contra Ciutadans i altres partits centralistes perquè quan parlaven de la votació del grup propi de Convergència, els seus portaveus "treien bilis".

Propera estació: independència

Rull s'ha mostrat convençut que "triarem el millor itinerari per a la independència, amb aval democràtic i reconeixement internacional" i ha volgut deixar clar que aquest aval democràtic "sempre hi ha de ser".

Com a conseller català, Rull ha tornat a fer visible les seves "lleialtats" tant amb el president del Govern, Carles Puigdemont, com amb el "poble de Catalunya" i ha tornat a carregar contra el Tribunal Constitucional (TC) per haver suspès "una declaració d'intencions de naturalesa política" perquè "això és un fet inèndit" i ha recordat que, mentre el TC canadenc "parla del triangle virtuós: democràcia, legalitat, legitimitat", l'espanyol "només parla de l'imperi de la llei".