Queden pocs dies per a les eleccions del 14-F i JxCat ha sortit amb una estratègia clara: sortir a pels votants indecisos i a pels indecisos sobre si votar. En aquesta línia l'exconseller Josep Rull ha fet una contundent crida a votar la seva formació des d'una àrea de servei camí de Lledoners, on ha intervingut telemàticament a l'acte que el partit ha celebrat aquest dimarts a Valls (Alt Camp).

"Aquest model de la Catalunya cohesionada és el que sempre hem defensat", ha començat Rull, que ha qualificat el partit "d'eina excepcional per a un moment excepcional". "Dins de Junts hi ha gent que ve de tendències polítiques diferents. El perquè de Junts és perquè no estem en una democràcia homologable: primer guanyem la llibertat i després ja decidirem el caire ideològic del futur Govern", ha reivindicat.

Ha estat aquí quan ha llançat un clar retret a ERC "mossegant-se la llengua": "Els que qüestionaven el nostre independentisme, els que van utilitzar expressions com la de 'les 155 monedes de plata', ara ens diuen que som uns radicals i uns somiatruites". "Hem après quins són els camins plausibles per la llibertat i quins itineraris hem d'evitar. Som allà on érem, ni abans dubtàvem ni ara som gent radicalitzada o esbojarrada", ha afegit.

"Fer Borràs primera dona presidenta"

Rull, que ha lloat el discurs de Carles Puigdemont d'aquesta tarda al Parlament Europeu contra l'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, ha donat pas al mateix president a l'exili, que ha intervingut també telemàticament des de l'exili. "Mentre som al Parlament Europeu no us oblidem ni un minut i recordem perquè vam decidir seguir plantant cara des de l'exili", ha comentat Puigdemont revelant que el seu discurs "no ha agradat gens" a Borrell. "Gairebé venen a dir que no ens hem de queixar perquè a nosaltres no ens enverinen", ha ironitzat.

El president a l'exili ha fet una crida a militants i simpatitzants del partit a convèncer "un per un" tots aquells votants indecisos o gent que encara no sap si anar a votar. "No és el mateix que Catalunya la governi la resignació que la governi la determinació", ha etzibat en referència indirecta als republicans. Per últim, Puigdemont ha fet una crida a convertir Laura Borràs en la primera presidenta de la Generalitat i ha recordat que si això passa [que una dona governi Catalunya] "és perquè JxCat ho ha proposat".

A l'acte també hi ha intervingut l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, que tanca la llista simbòlicament, el president del grup parlamentari, Albert Batet, i l'advocat dels exiliats de JxCat, Gonzalo Boye, que ha denunciat "l'anomalia democràtica" que viu Catalunya. "La solució la tenen vostès, votant", ha instat tot lloant la "determinació" de Puigdemont a l'hora d'afrontar l'empresonament a Alemanya o les dificultats per poder ser eurodiputat.