L'empresària nascuda a Olot Anna Navarro i Descals serà la número dos de Carles Puigdemont a les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig. Més coneguda com a Anna Navarro Schlegel (el seu nom de casada), ha viscut als Estats Units i va ser escollida el 2020 la dona més influent del món en l'àmbit de la tecnologia, segons Analytics Insight, una publicació de referència als EUA en Intel·ligència Artificial, Big Data i Anàlisi. També és considerada un dels perfils més brillants de Silicon Valley. El desembre de 2021, va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya pel seu esforç destacat en tecnologia i empresa i ara ha decidit sumar-se a la candidatura de Junts+ Puigdemont per Catalunya per al 12-M.

Segons relata ella mateixa a la seva web, actualment Navarro Schlegel és vicepresidenta de Global a ProCore Technologies. Durant els darrers 30 anys, l'Anna Navarro Schlegel ha liderat equips de globalització, PLC, enginyeria, producte internacional, contingut tècnic, estratègia corporativa i màrqueting a les principals empreses tecnològiques de Silicon Valley, com Cisco Systems, Google, VeriSign, VMware, Xerox i NetApp. La seva feina s'ha publicat a Forbes, Fortune, la Unió Europea, Gala-Global, Multilingual i molts altres fòrums de la indústria. L'empresària també assessora l'equip de productes internacionals de Google  i és una ponent sol·licitada al Berkeley Haas Institute, al Monterey Institute of International Studies, a la Universitat de Barcelona, ​​a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Stanford.

El 2017 va publicar el llibre Truly Global sobre com les grans empreses poden tenir èxit en una economia global competitiva. El llibre defensa la globalització dels mercats i va formar oposició frontal a l'aleshores president Donald Trump i el seu tancament de fronteres. El BookAuthority, portal líder mundial en recomanacions de llibres, va considerar Truly Global el millor llibre de mercats globals.

L'experiència de l'Anna Navarro i Descals, "al servei del país"

En unes imatges compartides per Junts per Catalunya, la mateixa Anna ha assegurat que sap "què és lluitar al màxim nivell, ho he fet sempre amb molta catalanitat i compromís amb Catalunya". Ara, assegura Navarro, està disposada a posar aquesta experiència al servei del país. Tot això ho ha dit subratllant que no ve "per escalfar cap cadira" i que ho fa per "treballar pel que ens mereixem els catalans". Per la seva banda, el president a l'exili també ha mostrat, en un vídeo, la seva satisfacció pel fitxatge de l'empresària i li ha agraït que "posi la seva excepcional trajectòria al servei de Catalunya". "Si volem crear les condicions perquè no marxi talent i retorni el que ha marxat, s'han de fomentar les oportunitats adequades", ha sentenciat.

Junts+ Puigdemont per Catalunya

La candidatura encapçalada per Carles Puigdemont a les eleccions catalanes del 12-M es dirà Junts+ Puigdemont per Catalunya. La voluntat és "oferir una candidatura que permeti afrontar aquesta nova etapa incorporant perfils i suports provinents de diferents sectors, amb l’objectiu de recuperar la força de la unitat i retornar als ciutadans la confiança en les institucions catalanes", van explicar des del partit. El president a l'exili presentarà la llista de la seva candidatura el pròxim dissabte 6 d'abril des d'Elna, a la Catalunya Nord. L'acte, que començarà a les 12:30 i serà públic i gratuït, tindrà lloc a les Antigues Escoles d'Elna i coincidirà amb el Consell Nacional del seu partit, que serà a la sala d'actes de l'Ajuntament d'Elna i haurà de ratificar les llistes que ja fa setmanes que s'estan treballant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!