Josep Rull ha seguit avui la mateixa línia que Jordi Sànchez en la seva compareixença al Tribunal Suprem. Tots dos tenen el mateix advocat i segueixen la mateixa estratègia de defensa, que s'ha endurit en aquesta declaració indagatòria.

En un final de compareixença contundent, segons expliquen fonts presents en la declaració, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha dit a Llarena: "No seríem aquí si no haguéssim guanyat les eleccions". I ha afegit que "el judici oral serà un simple tràmit".

Rull ha criticat la instrucció del Tribunal Suprem i la divisió de poders a l'Estat espanyol i ha dit a Llarena que ha seguit el full de ruta marcat del ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Tal com va fer Jordi Sánchez ahir, Rull ha dit a Llarena que les decisions del jutge evolucionen amb l'actualitat política, de manera que el considera no imparcial i que el punt d'inflexió va ser el resultat del 21-D. També li ha dit que sembla que el ministre Catalá sigui un oracle, perquè anticipa les decisions que prendrà el jutge, i que per tant sembla que el jutge Llarena segueixi fil per randa el criteri que li marca el ministre. I ha criticat directament a Llarena posant en dubte el seu prestigi.

El conseller ha exposat per punt punt per què és a la presó i ha posat exemples clars com per fer el programa electoral de les eleccions del 2015, per participar en reunions a les quals el mateix jutge no sap qui hi assistia ni què s'hi deia, i per no permetre l'entrada del vaixell de la Policia Nacional al port de Palamós. Rull ha concretat que la negativa corresponia a criteris tècnics i no polítics. De fet, el vaixell va estar mesos ancorat al port de Barcelona.

Rull cita Espriu

Durant els 40 minuts que ha durat l'al·legat ha fet clares referències a la situació del govern a l'exili i el posicionament que estan prenent els diferents jutges que han de resoldre l'euroordre i que mantenen en llibertat el president Carles Puigdemont i els consellers. Rull ha citat Salvador Espriu en el seu poema Inici de càntic en el temple, en què l'escriptor diu en un dels versos "com és llarg d'esperar un alçament de llum en la tenebra!". Rull ha dit que aquesta llum en la tenebra està en la justícia europea "en alguns països del nord d'Europa, on existeix un tipus de justícia millor que aquesta".

Rull ha acabat ratificant la seva ideologia dient a Llarena que continua sent independentista pels seus fills perquè no visquin en un país on vas a la presó per les teves idees.