Quan falta un mes per les eleccions espanyoles, el número dos d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que l'única manera de condicionar al PSOE és guanyant les eleccions.

Ara bé, ha seguit insistint que cal dialogar amb el PSOE. "Un PSOE fort escollirà Ciutadans", ha avisat, "l'única manera és dialogar-hi". El republicà ha indicat també que als socialistes no els tenen "mania", però sí "memòria". 

En una entrevista a Els Matins de TV3, Esquerra afirma que la seva estratègia “és fer política i mai vendre fum”. També ha assegurat que a la cambra s'ha de poder parlar de tot, "fer política no és desobediència", ha indicat.

Pel que fa a la resposta de la sentència del procés, els republicans proposaran una llei d'amnistia que “netegi el panorama”, i que així ho indica el seu programa. "La immensa majoria de l'independentisme català aposta pel diàleg", ha insistit.

Explicacions de Buch pels desnonaments

Rufián creu que Buch ha de donar explicacions sobre l'actuació dels Mossos després de les càrregues policials als desnonaments del carrer Sant Bartomeu i els cops de porra al carrer Lleida de Barcelona.

Ha considerat que hi ha un problema amb la BRIMO i ha considerat que la desproporció d'ahir va ser "absoluta". En aquest sentit, ha defensat que es pot ser fidel a un Govern i alhora demanar explicacions. Preguntat per la diputada de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, que l'ha qualificat de "miserable" per les seves crítiques als Mossos, Rufián s'ha limitat a dir que respecta l'espai postconvergent.