El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha llançat un missatge molt dur a JxCat en una piulada aquest dimarts en què ha advertit que "la campanya del 14-F serà la campanya més bruta de la història".

En el tuit, Rufián també qualifica el partit del president a l'exili, Carles Puigdemont, "d'hereus" del Règim del 78 a Catalunya. "Tothom sap quins són els actors del Règim del 78 a Catalunya. Els mateixos, però amb una altra bandera", etziba apuntant a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Per últim, Rufián conclou la seva reflexió avisant (o vaticinant) que "la mala notícia és que la campanya del 14-F serà la campanya més bruta de la història" perquè, segons explica, "guanyar els seus hereus no sortirà gratis". "La bona [notícia] és que ja sabem com fer-ho", adverteix. 

Cal recordar que en la darrera campanya electoral, la que es va fer per a les eleccions del 21-D imposades pel govern espanyol, totes les enquestes posaven els republicans per davant de JxCat. A l'hora de la veritat, però, els de Puigdemont van acabar obtenint dos escons més.

La guerra freda al Congrés

Aquesta advertència arriba després de l'intercanvi de retrets que el mateix Rufián i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, van protagonitzar en el debat a la cambra espanyola sobre les esmenes a la totalitat als pressupostos espanyols. JxCat en va presentar una, mentre que els republicans van optar per no fer-ho.

Rufián va acabar acusant Borràs de "portar massa temps portant jaquetes de 1.000 euros" després que la candidata a les primàries de JxCat acusés el grup republicà de donar suport als comptes "gratis". "Seríem irresponsables si no exigíssim sempre els recursos que necessita Catalunya, l'irresponsable seria fer-ho gratis, i no ho farem", va dir Borràs.

Les batalles a Palau

Tanmateix res d'això és nou. Les discrepàncies i retrets entre els dos socis de Govern ja fa temps que s'estan produint fins i tot entre els mateixos consellers. La gestió de la pandèmia de la Covid-19 només ha fet que augmentar la tensió entre ambdues formacions.