El líder d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, ha volgut solidaritzar-se amb l’encara Secretari General de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, després de ser desautoritzat per la direcció de Podemos.

En una publicació a Twitter, Rufián ha explicat que sent “llàstima” que un partit “amb què compartim tantes coses s’apunti a censurar gent digna amb idees legítimes”. Després de l’afirmació, ha enviat “una abraçada” a Fachin:

Segons ha sortit a la llum la passada nit, la direcció de Podemos va organitzar aquest diumenge una reunió d’urgència per desautoritzar la secció catalana i en concret el seu secretari general, Albano-Dante Fachin. La qüestió de tot seria la suposada proximitat dels mandataris de Podem amb els postulats independentistes.

Davant la situació, Podemos ha decidit consultar la militància catalana de cara a les eleccions convocades per Mariano Rajoy el 21-D. La intenció de la direcció espanyola seria que Podem s’hi presenti amb Catalunya en Comú, partit d’Ada Colau i Xavier Domènech.