El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha afirmat avui al programa El partidazo de la COPE, que ell se sent espanyol. El reconeixement ha causat un gran impacte entre els presentadors del programa, i ho han valorat molt positivament en contrast amb la intervenció que el parlamentari va fer al Congrés criticant durament el PSOE.

"Que si jo em sento espanyol? Doncs sí, igual que em sento català i que em sento europeu, igual que em sento de qualsevol lloc. Jo estic a favor del dret a l'autodeterminació de qualsevol poble, és inherent a la meva ideologia d'esquerres", ha indicat Rufian. "A mi m'has deixat flipat, i és que la frase 'jo em sento espanyol' en boca de Rufian...", ha deixat anar corglaçat un dels presentadors. Un altre s'ha preguntat per què el diputat d'ERC no va parlar així al Congrés en el debat d'investidura.

Rufian també ha deixat clar és seguidor de la selecció espanyola de futbol, i que va celebrar el gol d'Iniesta al Mundial del 2010. "Per descomptat que vaig celebrar el gol", ha indicat. Un dels presentadors de la COPE ha volgut anar més enllà. "El dia que vam jugar contra Holanda tu volies que guanyés Espanya?", li ha preguntat. "Evidentment", ha replicat un convençut Rufian. "Llavors què ens separa?...", s'ha preguntat el periodista, estupefacte.

Rufián s'ha centrat en la defensa del referèndum i ha evitat els arguments percutants. "Nosaltres no volem separar-nos de ningú, volem conviure com fins ara però de manera diferent. El sol tornarà a sortir, la terra no se separarà, ni vindran les 7 plagues bíbliques", ha detallat. "Hi ha gent que va a mítings independentistes amb la samarreta d'Espanya, com un amic meu. El procés ha interpel·lat gent de totes menes", ha afegit, provocant encara més perplexitat en els periodistes.

El diputat d'ERC s'ha definit com a republicà i d'esquerres, i ha reconegut que és seguidor de l'Espanyol i que escolta des de fa anys el programa El partidazo de la COPE.

Pots escoltar aquí​ l'entrevista.