El candidat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha denunciat públicament aquest dilluns que ha patit una agressió a Madrid i que també l'han intentat agredir d'altres vegades. "Qui digui que jo a Madrid estic molt bé, menteix", ha assegurat en una entrevista a RTVE. En aquesta línia, ha exposat que li costa "anar pel carrer" de la capital espanyola perquè criticar figures com l'excomissari José Manuel Villarejo, l'expresident José María Aznar o el vicepresident de Vox, Javier Ortega Smith, "no surt gratis". "A mi, m'han intentat agredir quatre vegades a Madrid i una ho van aconseguir", ha exposat el republicà. Rufián, que no ha donat més detalls dels fets, ha assegurat que ell no va acompanyat de cap escorta i que només té "una gorra i una mascareta" per passar desapercebut. "Hi ha molta gent que m'estima que fa temps que em demana que digui això perquè molts es pensen que nosaltres a Madrid estem molt bé", ha afegit.

Rufián ha insistit que qui diu que ell a Madrid està còmode "menteix i ho sap". "I si no ho sabia, ara ja ho sap". Així mateix, també ha volgut desmentir altres afirmacions sobre ell. Una d'aquestes és on resideix: "Jo he viscut i visc a Catalunya, sempre. Primer a Santa Coloma, després a Sabadell i ara a Badalona, en un pis de 70 metres quadrats", ha explicat. Pel que fa a l'altra informació que ha qüestionat és sobre l'ús que fa de la llengua catalana, la qual, segons ha dit, utilitza i s'estima. De fet, Rufián ha assegurat que parla català "amb la persona que més m'estimo d'aquest món", en referència al seu fill. "Perquè jo estimo aquest país i aquesta llengua quasi tant com l'estimo a ell", ha defensat. 

Posar preu a la investidura de Pedro Sánchez

En la mateixa entrevista, el candidat d'ERC al Congrés ha demanat a Junts i a la CUP pactar el "preu" d'una possible investidura de Pedro Sánchez. Segons el republicà, "aquesta vegada ha de ser més alt i consensuat" perquè s'ha de posar Sánchez en un dilema: Catalunya o Vox. Rufián ha exposat que veu el pacte a Barcelona com un "espòiler" del que pot passar a les eleccions generals del 23 de juliol i, en aquest sentit, s'ha mostrat convençut que, si s'escau, els socialistes pactaran amb els populars. També ha lamentat que ERC s'ha trobat "massa sola" a Madrid durant els últims quatre anys i ha demanat als altres partits independentistes que "baixin al terreny de joc". "ERC ha estat jugant durant quatre anys rebent entrades molt fortes i hi ha gent que ha vist el partit menjant pipes des de la tribuna. Demano que baixin al camp i juguin", ha afirmat.