Des de davant l'emblemàtic edifici de l'ONU a Ginebra, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, qui fa gairebé un any que està exiliada en aquesta ciutat, ha anunciat l'inici d'una gira internacional dels diputats republicans per denunciar la situació de repressió.

Rovira ha fet aquestes declaracions en el marc de la reunió que els diputats al Parlament per aquest partit estan duent a terme aquest divendres a Ginebra. S’hi han desplaçat per reunir-se amb rovira pràcticament tots els diputats del grup i també Toni Comín, que està exiliat a Bèlgica des de finals del 2017. 

Concretament, la número dos d'ERC ha explicat que els representants del partit a la cambra catalana viatjaran a l'exterior per traslladar, com a "ambaixadors", a parlamentaris d'altres països la situació de repressió que viuen els independentistes i la seva voluntat de trobar una "sortida política" al conflicte amb l'Estat.

Sense donar-ne molts més detalls, Rovira ha explicat que un dels primers passos que faran serà recuperar el contacte amb parlamentaris d'altres països que ja haguessin "treballat" amb ells per tal de "fer una xarxa de gent que censura la repressió".

Observadors al judici

La nova estratègia dels republicans, però, no acaba aquí. La seva número dos també ha explicat que convidaran al Tribunal Suprem observadors internacionals per seguir el judici contra l'1-O. Un judici, que Rovira ha tornat a qualificar de se "contra la democràcia" i de voler "sentenciar un espai polític radicalment democràtic". 

Aquesta és la primera vegada que el conjunt dels diputats republicans es reuneixen personalment amb la número dos del partit, i ho fan només quatre dies abans que comenci el judici al procés, en el que es jutjarà pesos pesants del partit com el seu president, Oriol Junqueras, i l’exconseller Raül Romeva, tots dos diputats d’aquesta legislatura; així com l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i l’exconsellera Dolors Bassa.