La ministra de Defensa, Margarita Robles, està d'acord en estudiar la reclamació de les associacions de militars d'augmentar les retribucions dels militars, una partida que "es pot incrementar", encara que ha reconegut que els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat seran "difícils".

En una entrevista concedida a Europa Press, Robles ha explicat que la decisió de pujar o no els sous als efectius de les Forces Armades és en tot cas "una decisió que li correspon al Ministeri d'Hisenda", que és qui elabora els Pressupostos.

En resposta a l'anunci que han realitzat quatre associacions militars de convocar una manifestació el setembre per demanar una millora en les retribucions, la ministra ha afirmat que aquestes reclamacions són el motiu pel qual els pròxims comptes públics tinguin en compte sobretot les polítiques d'Estat.

"És important que els nostres Pressupostos tinguin una política d'Estat important, que es valorin reclamacions com les que realitzen les associacions militars. És veritat que les retribucions dels militars es poden incrementar, però també és veritat que són uns Pressupostos difícils i és el moment de la solidaritat de tots", ha dit.

"Anteposen" el lliurament al sou

Robles ha enaltit la tasca dels militars com a servidors públics, "sempre anteposant els seus valors de defensa dels ciutadans, de lliurament als altres, a reclamacions de tipus salarial", pel que s'ha mostrat "especialment agraïda i molt orgullosa d'ells".

Quant a les solucions per als soldats que als 45 anys han d'abandonar les Forces Armades en complir el seu període de compromís, Robles ha recordat que el departament que dirigeix ja té "tot disposat" perquè surtin amb un títol de Formació Professional de grau mitjà que els permeti poder incorporar-se a la vida laboral".

La reincorporació, una prioritat

"És molt important que tothom surti amb una formació professional, que aquesta FP de grau mitjà els permeti reincorporar-se a la vida ordinària. No totes les persones que estan en l'Exèrcit amb 45 anys volen continuar; molts volen continuar, però molts d'altres no volen. Tant uns com d'altres, l'important és que surtin amb la formació adequada", ha explicat.

Alhora, Robles ha remarcat, el ministeri està "arribant a convenis amb diferents institucions i organismes perquè les persones que han servit en les Forces Armades puguin tenir una preferència a l'hora d'ocupar determinades destinacions".