"Han fet un escorcoll negatiu i han marxat". Això és el que ha fet la policia espanyola a l'empresa de comunicació Mediapro que s'ha escorcollat des de primera hora d'aquest dimarts. Ho ha explicat el seu soci i fundador Jaume Roures a Catalunya Ràdio.

Roures ha assegurat que l'escorcoll era per uns "serveis de lloguer d'espais que fem a l'Administració oberta de Catalunya, la Generalitat". Es tractaria de serveis de núvol, espais per a servidors, manteniment, continuïtat... Durant l'entrevista també ha indicat que els agents no s'han endut res.

S'ha especulat sobre si l'escorcoll podria tenir relació amb els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre, i Roures ha matisat que "fa molts mesos de l'octubre, en el supòsit que haguéssim fet alguna cosa irregular... ja faria molt de temps". En la mateixa línia ha subratllat que el motiu de la policia és "crear un ambient de por i intimidació. Es pensen que aquí ens mengem els nens i peguem a les àvies".

Per acabar, Roures ha volgut concretar que la policia només ha parlat amb els advocats de l'empresa i que en cap moment s'ha dirigit als directius, a més a més ha puntualitzat que els agents han vingut per sorpresa: "No se'ns havia avisat abans".

Per la seva banda, Tatxo Benet, un altre soci fundador de Mediapro, ha corroborat, en declaracions a RAC1, les paraules de Jaume Roures: "Han marxat sense endur-se res. Podríem dir que ha estat un escorcoll fallit".