El Ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat avui el nomenament de la periodista Rosa María Mateo com a administradora única provisional de RTVE, en no haver-se obtingut la majoria de dos terços necessària per a la seva designació.

En no tirar endavant aquest nomenament -amb 168 vots a favor, 117 de nuls i 3 d'en blanc-, la Cambra Baixa celebrarà una segona votació divendres vinent, en la que la candidata seria nomenada si comptés amb una majoria absoluta, tal com estableix el decret llei de renovació urgent i temporal de la radiotelevisió pública.

Encara que la votació és secreta i en urna, tot indica que els diputats del PDeCAT han votat en contra del nomenament de Rosa María Mateo, per la qual cosa, de repetir-se aquest resultat, la periodista no sortiria elegida tampoc en segona votació divendres vinent.

El d'avui ha estat el setè Ple celebrat el juliol per a l'aplicació de l'esmentat decret, després del fracàs la setmana passada de la votació per a la designació dels membres del Consell d'Administració transitori. Aquest matí, la Diputació Permanent ha rebutjat la compareixença prèvia de Mateo.