El PDeCAT de Lleida ha denunciat no haver pogut fer campanya pel ‘sí’ al referèndum perquè l’Ajuntament li ha denegat totes les sol·licituds d’ocupació temporal de la via pública.

El partit lleidatà ha responsabilitzat directament Àngel Ros, alcalde de la ciutat, de no haver pogut fer els actes que tenien planejats, i ha afegit que els tècnics municipals els han argumentat, com a resposta a les seves peticions, que durant períodes electorals no poden autoritzar ocupacions temporals de la via pública.

Toni Postius, líder del grup demòcrata, ha considerat una “contradicció” la resposta rebuda de l’Ajuntament dirigit per Ros, que “per una banda diu que el referèndum de l’1 d’octubre és il·legal i que, per tant, no estem en campanya electoral”, i per l’altra no deixa dur a terme actes a la via pública al·legant que no estan permesos en “períodes de campanya electoral”.

Feta palesa la seva indignació, Postius ha afegit, referint-se a Ros, que “malgrat la seva actitud, més pròpia d’algú que aspira a voler ser membre del Tribunal Constitucional, nosaltres sortirem igualment cada dia a fer campanya i a demanar a la gent que es mobilitzi per la democràcia”.