Raül Romeva serà qui tancarà la llista de les municipals per Sant Cugat del Vallès. El dirigent d'Esquerra, empresonat des de fa gairebé un any, es suma així a la candidatura d'ERC encapçalada per l'alcaldable Mireia Ingla.

Els seus companys de partit ho van fer públic aquest dimarts en una roda de premsa on, en senyal de protesta, van ensenyar fotografies de Romeva declarant la setmana passada al Tribunal Suprem. A l'acte també hi va participar Diana Riba, la número dos d'ERC a les eleccions europees i parella de Romeva. 

En declaracions a El Nacional, la cap de llista d'ERC per l'ajuntament de Sant Cugat explica que ha pogut visitar Romeva a Lledoners en diverses ocasions i ha comprovat que "té el país al cap però la seva ciutat també". 

Mireia Ingla explica que en totes les converses Romeva li recorda el mateix; la necessitat que el projecte d'ERC per Sant Cugat sigui transversal i divers i representi tots els que viuen a la ciutat. Ingla exposa que va ser en aquest moment quan va veure que Romeva havia de formar part del projecte.

Ingla assegura que és un honor per ella i pel partit que l'exconseller hagi acceptat tancar la seva llista: "Esperem que la llista, el projecte i tota la tasca que duem a terme a Sant Cugat serveixi d'altaveu per aquesta injustícia i per tots els presos i preses", ha conclòs la cap de llista de la formació independentista.