El conseller i candidat d'Esquerra Raül Romeva ha demanat guanyar el proper 21 de desembre per  combatre "la bèstia del franquisme" i alliberar els presos. Ho ha dit en un acte de campanya a Lleida, on també ha criticat el partits contraris a la independència perquè, assegura, "els que parlen de reconciliació són els que ens volen adormits, callats i sotmesos". Per això, ha assegurat que "això va de República o de monarquia anacrònica".

"És normal i humà estar tristos per l'Oriol, el Quim i els Jordis, però no tenim cap dret a estar tristos ni atemorits. Tenim el deure de sortir a per totes perquè la seva llibertat depèn de la nostra victòria", ha defensat Romeva.

En aquest sentit, ha demanat que "sortim, votem i omplim les urnes de dignitat per derrotar el front del 155". "A guanyar i a guanyar", ha clamat.

Serret reapareix en campanya

L'acte de Lleida ha comptat amb una presència molt especial, la de la consellera d'Agricultura i candidata número u per Lleida, Meritxell Serret, que ha enviat un vídeo des de Brussel·les, on resideix des de fa un mes i mig per la persecució judicial pel procés.  

Serret s'ha mostrat convençuda que ERC guanyarà les eleccions del proper 21 de desembre i ha apostat per seguir fent "república". La candidata per Lleida també ha volgut apel·lar als votants no independentistes que "no estiguin contents perquè estem perseguits" perquè apostin per la seva candidatura.

Serret ha aparegut en la campanya per primera vegada, després que aquest dijous ja ho fes el també conseller Toni Comín, en un acte sobre 'socialistes catalans' a Sant Andreu de la Barca.

A pel "Front Nacional Taronja"

El diputat al Congrés Gabriel Rufián ha atacat durament a Ciutadans, a qui s'ha referit com “el front nacional taronja” i a la seva candidata com “Ibex Arrimadas”. Rufián ha assegurat que ERC és l'únic partit que pot guanyar-los i ha defensat que si “ells ens van moldre a pals l’1-O, nosaltres els hem de moldre a vots el 21-D”.

El republicà també ha volgut llençar un missatge als comuns, com ja havia fet en altres actes de campanya, on ha assegurat que "el feixisme no s'adorm, es combat i es destrueix i això és el que es fa a Catalunya". Rufián també ha defensat que a partir del 21-D "farem República". 

Contra el PSC

També hi han intervingut el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, i també l'exeurodiputat Ernest Maragall, tots dos presents a les llistes d'ERC pel 21-D. En el seu torn de paraula, Castellà ha assegurat que amb l'aplicació del 155 s'ha demostrat que el "franquisme no va marxar mai" i ha carregat contra el retorn a l'Aragó de les obres de Sixena. 

"Rajoy diu que no es boicotegin els productes catalans, però és el màxim responsable de l’espoli fiscal i cultural a Catalunya, aquí a Lleida ho sabeu bé", ha manifestat en aquest sentit.

Per la seva banda, Maragall ha titllat Miquel Iceta i Àngel Ros de ser "l’autèntic cavall de Troia de l’Estat espanyol a Catalunya" i ha assegurat que l’única esperança del candidat socialista és "donar suport a la dreta i l’extrema dreta de Catalunya".

Castellà també ha erigit la seva candidatura com l'única que pot "tombar Ciutadans". "Els hi tornarem les porres amb vots, guanyem i fem la República", ha exclamat.