El conseller de Salut i candidat número set d’ERC, Toni Comín, ha reaparegut aquest dimecres a la campanya dels republicans i ho ha fet per criticar el seu anterior partit, el PSC. Tot i estar residint a Bèlgica arran de la persecució judicial pel procés, el conseller ha entrat en campanya intervenint en un míting a Sant Andreu de la Barca que portava per títol ‘Socialistes catalans’.

Comín, en un vídeo gravat prèviament, ha carregat contra els socialistes perquè considera que han perdut els seus orígens i que ja no representen el catalanisme ni la justícia social. En aquest sentit, ha assegurat que actualment el PSC s'hauria de canviar les sigles per les de "PUS, Partit Unionista Sobretot". 

Comín ha assegura que al catalanisme, després de la sentència de l’Estatut de l’any 2010, “només li queda un camí, el de l’estat independent”. A més, ha assegurat que “som partidaris de la república perquè som demòcrates” i, en aquest sentit, ha defensat la independència per marxar d’un “nacionalisme espanyol que és autoritari, i que és incompatible amb la democràcia”.

A l’acte també hi ha participat la secretària general del partit, Marta Rovira, i diverses personalitats del Moviment d’Esquerres (MES), com l’exeurodiputat Ernest Maragall. 

En el seu torn de paraula, Marta Rovira també ha elevat el to contra el partit de Miquel Iceta i ha tancat la porta a un possible pacte entre socialistes i republicans. "Els socialistes amb els que ens volem entendre estan a la nostra candidatura. No en volem d’altres", ha afirmat, en referència a la unió amb MES.

La secretària general d'ERC també ha volgut fer una crida als exvotants socialistes desencantats amb l'actitud del PSC i ha fet una crida a "tots aquells ciutadans que es van sentir expulsats a cop de porra l'1 d'octubre" perquè votin Esquerra el proper 21-D.

Rovira també ha retret als socialistes que hagin acabat aplicant "la dictadura del 155" que ha acabat posant "l’Oriol Junqueras a la presó". En aquest sentit, ha reiterat que el candidat d'Esquerra està a la presó perquè "li tenen pànic" i ha demanat votar-lo "massivament" per fer que guanyi les eleccions i "condueixi aquest país a la república.

Per la seva banda, Ernest Maragall també ha estat molt crític amb el PSC, a qui l’ha acusat d’haver “perdut els orígens” i de no saber “adaptar-se” als temps actuals. Segons l’exsocialista, el PSC és “la nova vella convergència” que busca “la subsistència política”. “Ha perdut la S de socialista i la C de Catalunya, s’ha quedat la P de partit”, ha afirmat sobre les sigles del seu anterior partit.

L’exeurodiputat també ha volgut llençar un missatge a la Unió Europa, que assegura que actualment és “presonera dels estats”, i li ha retret que ha deixat de ser el “projecte que havíem somiat”.