Les declaracions dels policies espanyols a la Ciutat de la Justícia han convocat unes desenes de persones que s'han mobilitzat contra les càrregues policials i en defensa dels ferits de l'1-O. Entre ells, Roger Español, que va perdre la visió d'un ull, que ha llegit un comunicat.

"No només es jutgen accions concretes de policies concrets, es jutja tot un modus operandi policial de l'1-O", ha dit Español, que ha qualificat l'operatiu de "completament desproporcionat, en el qual els protocols d'actuació i comunicació van ser vulnerats expressament per causar dolor i ferides innecessàries a la totalitat de les votants".

També ha denunciat que "ni els màxims responsables policials ni el govern espanyol van fer cap esforç per controlar" els crits i consignes que cridaven els agents de la policia espanyola i Guàrdia Civil: "a por ellos" i "que ens deixin actuar", i ha denunciat que "van esperonar-los".

Per això, segons Español, veu l'estat espanyol "responsable del nombre i la gravetat de les ferides i afectades de l'1-O".

Roger Español ha destacat també la capacitat de mobilització d'"el poble català", que "ha demostrat amb escreix la seva capacitat per organitzar-se i donar suport a aquelles causes relacionades amb la defensa dels drets humans i amb l'antifeixisme", amb centenars d'actes de suport als presos i exiliats polítics i a les seves famílies; en contra de la vulneració de la llibertat d'expressió de músics i actors encausats i exiliats i en contra de les agressions feixistes als carrers. "Aquesta vegada l'esforç del poble és per al poble", ha conclòs.

CDR manifestació ciutat de la Justicia - Sergi Alcàzar

Amb Espanyol, avui, una desena de persones s'han plantat davant la porta de la Ciutat de la Justícia teixint la república, fent mitja per a fer bufandes grogues. Una de les activitats que es volen fer cada dia que hi hagi declaracions aquesta setmana i la que ve.