El portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, s'ha mostrat partidari que la senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberá, deixi l'escó després que ha transcendit que el Tribunal Suprem la interrogarà en relació al cas Taula per blanqueig de capitals i finançament irregular del partit.

"Segur que és una situació incòmoda per a ella però també ho és per a tots els companys de partit. Hauria de pensar en el partit", ha dit després de recordar que si, no deixa l'escó, el partit pot prendre mesures disciplinàries. 

"La primera decisió l'ha de prendre ella. Si no, serà el partit el que hagi de prendre-la", ha insistit, i ha recordat que una formació política no pot obligar a entregar l'acta a un diputat.

"No crec que el partit pugui disposar de l'escó, però sí que pot prendre mesures disciplinàries", ha concretat Rodríguez.

El portaveu adjunt ha remarcat que respecta la presumpció d'innocència de Barberá i que de les seves paraules no se n'ha d'extreure que cregui que l'exalcaldessa de València és culpable, però incideix en la "incomoditat" que està generant en el partit.