L'impacte per la decisió de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, de retirar l'acta al diputat de Podemos Alberto Rodríguez ha arribat a Alemanya. El RND, grup de diaris considerat pròxims a l'SPD que ara governarà Alemanya, ha mostrat prevenció davant la dura sentència judicial contra Rodríguez, i ha destacat l'impacte que ha tingut al govern de coalició espanyol. "El PSOE i Podemos es tracten com a adversaris", remarca com a conclusió.

RND

"Govern espanyol: l'esquerra grinyola", titula RND

"La Justícia espanyola ha trigat gairebé 8 anys a resoldre el cas. A banda del testimoni del policia que va rebre la puntada de peu, no hi havia proves de qui en va ser l'autor, però això ja és suficient per al tribunal. I ha condemnat l'acusat, Alberto Rodríguez, a un mes i mig de presó, una pena que va suspendre previ el pagament de 540 euros", explica. "Per un cop de peu al genoll a un policia el 25 de gener del 2014 durant una manifestació a Tenerife, de la qual Rodríguez en nega ser l'autor, ara ha hagut de deixar el seu escó al Parlament", afegeix.

Segons RND, les conseqüències de la decisió de Batet "ha fet trontollar" la coalició de govern de Pedro Sánchez, perquè s'ha afegit a altres discrepàncies. "Poques vegades una puntada de peu ha estat tan dolorosa", descriu.  

Afirma que els dos partits van actuar amb sintonia durant la pandèmia, tot i que Sánchez havia expressat fa anys prevencions per governar amb Podemos, però que ara la situació s'ha degradat. Podemos ha considerat un atac frontal l'expulsió del seu diputat, que s'ha donat de baixa de la formació de Yolanda Díaz.

I a això s'hi han afegit diferències sobre la reforma laboral. "La disputa per la reforma del mercat laboral està provocant terratrèmols encara més profunds a la coalició. La ministra de Treball, actualment la dirigent estrella de Podemos, acusa la ministra d'Economia, la socialista Nadia Calviño, d'interferir en les seves competències, com si la seva companya de gabinet fos una potencial enemiga", ha indicat.

RND no amaga que aquest enfrontament dur entre el PSOE i Podemos pot tenir una base certa, a causa de la diferència ideològica entre els dos partits. "Potser hi ha alguna cosa de veritat en tot plegat. Díaz és comunista. Calviño representa l'ala liberal del PSOE. Hauran d'arribar a un acord. O això és el que els ha dit el president Sánchez, que també té un ull posat en Brussel·les", ha assenyalat.

A Alemanya els socialdemòcrates han descartat governar amb Die Linke, que seria l'equivalent de Podemos, i ho faran amb liberals i verds.