Institucions Penitenciàries va confirmar fa més d'un mes la classificació en segon grau de Rodrigo Rato, que des de principis de desembre pot demanar permisos ordinaris en complir una quarta part de la seva condemna per les 'targetes black'. Però l'expresident de Bankia es menjarà el raïm a la presó de Soto del Real.

Segons ha pogut confirmar Confidencial Digital per fonts pròximes a Institucions Penitenciàries, Rato no ha sol·licitat el permís per passar la Nnt de Cap d'Any a casa, igual com tampoc no ho va demanar en Nit de Nadal i Nadal.

Per tant, qualsevol sortida no es produirà abans de finals de gener, ja que emplenar tot el procés porta aproximadament entre 20 dies i un mes des que se sol·licita el permís, segons els tècnics de Presons consultats.

En l'entorn de Rodrigo Rato asseguren a ECD que l'exvicepresident del Govern està convençut que li denegaran el permís en tenir pendent encara la condemna pel 'cas Bankia' en el qual el fiscal sol·licita uns altres vuit anys i mig de presó. Per això, malgrat comptar amb aquest dret, ha decidit no exercir-lo en aquestes festes de Nadal.

En efecte, roman en espera que es publiqui la condemna per la sortida a Borsa de Bankia. Un cas en el qual la Fiscalia va elevar la seva petició inicial per sol·licitar uns altres vuit anys i mig de presó.

En excedir un quart de condemna per les 'black', Rato pot sol·licitar permisos ordinaris de sortida del centre penitenciari. El reglament estableix per als classificats en segon grau o règim ordinari un màxim de 36 dies a l'any, sense poder acumular més de set dies de forma consecutiva.