Treballadors de la conselleria d'Agricultura han descrit la rocambolesca jornada que han viscut avui quan s'ha aplicat la censura dictada per la JEC no només als llaços grocs sinó a tot el que tenia color groc. No han faltat les ordres contradictòries, que han narrat en un fil de Twitter.

Els treballadors de l'ADIC han recordat com era l'ornamentació de l'entrada, amb animals de color groc i un lema que deia "Els jutgen a ells, ens jutgen a tots". També hi havien fotografies dels presos polítics però van quedar deteriorades després d'un atac ultra.

Els treballadors han tret ells mateixos la llegenda escrita i unes reixes de color negre que simulaven una presó, i han tapat les cares dels presos amb uns cartells. "No volíem veure la imatge dels mossos traient llaços i cartells", han argumentat.

D'una banda, els han dit que també havien de treure les imatges d'animals, aliments i tractors que havien col·locat, però la direcció del departament ho ha negat, i els ha indicat que aquestes figures no es podien considerar símbols polítics.

Però els mossos han dit llavors que serien ells els que retirarien les figures i han hagut de demanar més agents. Per als treballadors, és evident que el que es perseguia era tot el que tingués color groc.

Però no s'ha acabat aquí. Segons els treballadors, una hora després els Mossos han rebut l'ordre que no retiressin les imatges de flors, aliments i animals. A l'entrada ja estaven retirats, però se n'han pogut salvar alguns a les finestres.

Els treballadors han arribat a diverses conclusions, entre d'altres que hi ha una regressió democràtica.