La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat aquest divendres que la Comunitat de Madrid no ha emès encara cap petició formal per sol·licitar la col·laboració de les Forces Armades en la contenció de la Covid-19.

Segons ha declarat la ministra en la inauguració del curs acadèmic en els Centres d'Ensenyament Militar, el govern que presideix Isabel Díaz Ayuso "ha manifestat de paraula" que volen actuacions militars en la comunitat, però encara "no han formalitzat la petició al Ministeri de Defensa". Aquestes declaracions les ha fet un dia després que la ministra declarés en roda de premsa que 7.500 militars podrien col·laborar en diferents tasques de lluita contra la pandèmia.

Robles, a més, ha recordat el suport que les Forces Armades ja exerceixen en la lluita contra la pandèmia amb els treballs de rastreig que van començar al setembre i que ja s'estenen per 13 comunitats autònomes.

Estat d'Alarma a Madrid?

Preguntada per la possibilitat d'aplicar l'estat d'alarma per contenir l'expansió del virus a Madrid, Robles ha lamentat les crítiques que va obtenir aquesta mesura durant la primera onada de la pandèmia, el març i l'abril. Per això, ha afirmat que "ara cada comunitat ha d'assumir les seves responsabilitats", per a la qual cosa "el govern manté voluntat absoluta de col·laboració".

En relació amb les declaracions del ministre de sanitat en les quals ha recomanat l'ampliació de les restriccions de mobilitat a tota la Comunitat de Madrid, Robles ha reconegut que "no estava al corrent", si bé ha defensat "el rigor" amb el que Salvador Illa "ha treballat a tota hora".

A més, segons una nota de premsa del Ministeri de Defensa, Robles ha destacat que el curs acadèmic en els Centres d'Ensenyament Militar afronta reptes "difícils", però ha expressat la seva confiança en "l'esforç, la voluntat i el compromís dels homes i dones" de les Forces Armades.