El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha aprofitat la sessió de control a Pedro Sánchez per preguntar al president del govern espanyol per la seva tesi doctoral. Hores després de la dimissió de la ministra de Sanitat, Carmen Montón, Rivera ha posat en qüestió la tesi doctoral de Sánchez.

Rivera ha canviat la pregunta que tenia prevista a la sessió de control, sobre la situació de Catalunya, i li ha retret al president espanyol que hagi vetat la reforma de la llei d'universitat que obligava a publicar les tesis doctorals. Sánchez li ha assegurat que la tesi estava publicada.

Retirada del currículum

La pregunta sobre la tesi té lloc després que els lletrats del Congrés desestimessin la petició presentada a l'agost pel PP en què es demanava a Sánchez que lliurés una còpia de la seva tesí al Congrés. Pedro Sánchez va retirar del seu currículum el doctorat que va aconseguir per la Universitat Camilo José Cela poc després de ser nomenat i en plena crisi del mastergate de Cifuentes, aquest fet va aixecar les sospites.

La tesi, segons han denunciat PP i Ciutadans, no ha estat mai publicada. Una consulta, però, al registre TESEO, base de dades de tesis doctorals del Ministeri d'Educació, permet comprovar que està registrada i porta per títol "Innovaciones de la diplomacia económica española: análisis del sector público (2000-2012)". El text, però, no es pot llegir íntegrament. Només hi consta la fitxa.

TESEO fitxa tesi Pedro Sánchez