Albert Rivera es mostra confiat que l'etapa que començarà immediatament després de la investidura de Mariano Rajoy marcarà un punt d'inflexió en la política espanyola. Després de l'audiència amb el monarca, el líder de Ciutadans s'ha vantat que d'ara en endavant, el Congrés podria fer oposició al govern perquè aquest ha perdut la majoria absoluta. En conseqüència, el dirigent de C's afirma que s'acaba "l'etapa de l'Espanya sectària, intransigent de blaus i vermells, i on els partits nacionals només es podien asseure a parlar amb els nacionalistes" perquè PP i PSOE estaven confrontats.

Sobre una de les qüestions que ha atiat l'interès públic en les darreres hores, com és la preocupació del rei Felip VI per la qüestió catalana o la reforma constitucional, Rivera s'ha tancat en rodó a explicar la posició del monarca. "No acostumo a revelar allò que diuen els altres en les meves converses", s'ha despatxat el cap de llista de la formació taronja. Així i tot, ha assegurat que al seu parer sí que cal abordar aquesta reforma. Davant la constatació que tindrien majoria per endegar aquests canvis, o impulsar lleis orgàniques, Rivera vol que els socialistes se sumin a ells i al Partit Popular.

Com més gran sigui l'entesa entre els tres partits de la 'gran coalició', més assolirà Ciutadans l'objectiu de diferenciar-se de Podemos en l'eix de la nova política. El secretari general de la formació morada, Pablo Iglesias, ha donat suport a una manifestació que es preveu tingui lloc envoltant el Congrés el dia de la investidura de Rajoy, perquè la creuen "il·legítima". "No és incompatible anar a manifestacions amb ser diputat, però envoltar el Congrés quan et paga el sou, no és propi", ha denunciat Rivera. Aquest s'ha valgut del seu pacte amb el PP per afirmar que mentre uns posen pancartes, ells reformes lleis i arriben a acords.

Sobre què passarà el dia següent a la investidura, Rivera ha explicat que ja havia trucat el president de la gestora socialista, Javier Fernández, per bé que encara no haurien parlat de qüestions troncals del nou govern com puguin ser els pressupostos generals de l'Estat.