El líder de C's, Albert Rivera, ha replicat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, que ha assegurat que la Generalitat s'ha guanyat el dret d'una relació bilateral amb el Govern espanyol. "L'únic que s'ha guanyat el Govern és un suspens", ha indicat Rivera.

Rivera ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a l'Ajuntament de Barcelona. El líder de C's passa 48 hores a la capital catalana per participar a diferents actes. A banda de reunir-se amb el grup municipal de C's, Rivera ha mantingut una reunió amb representants del sector turístic de la capital catalana. El líder del partit taronja assegura que els restauradors i hotelers veuen el consistori d'Ada Colau com un enemic i ha demanat a l'alcaldessa que canviï la política en matèria de turisme. 

Pel que fa al Govern, ha argumentat que el suspèn perquè "s'ha d'acollir al FLA per poder pagar les factures". Amb tot, Rivera ha subratllat que és partidari del diàleg, però aclareix que ho és sobre assumptes "tangibles i reals", i no sobre la realització d'un referèndum sobre la independència.

"El problema és que l'única prioritat i l'únic que el Govern posa sobre la taula és el referèndum i, en aquest sentit, és impossible oferir un diàleg", ha dit després que Munté justifiqués l'absència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a la Conferència de Presidents autonòmics de dimarts per l'exigència d'una relació bilateral amb l'executiu.

Punt per a C's

Rivera ha recordat que l'esmentada reunió no s'havia celebrat "durant els quatre anys de majoria absoluta del PP", i que s'han reprès en compliment de l'acord d'investidura que el seu partit va signar amb els populars i que espera que tinguin continuïtat.

"No és que el PP estigui canviant, és que Espanya ha canviat", ha aclarit Rivera, que considera que l'actual mapa polític obliga els populars a replantejar les seves polítiques, i recorda que Espanya és un país de comunitats autònomes que tenen competències i necessiten recursos, per defensar la necessitat de fer més cimeres.